Nintendo volste vertrouwen in beveiliging 3DS 2013-11-04T16:38:53

Windowstool voor kraken OV-chipkaart uitgelekt

Dominique Weesie blogger van het decennium

Nintendo volste vertrouwen in beveiliging 3DS

Nintendo volste vertrouwen in beveiliging 3DS

Uit de vele berichten van deze week over de gehackte OV-chipkaart blijkt wel hoe het mis kan gaan op het gebied van beveiliging.

Uit de vele berichten van deze week over de gehackte OV-chipkaart blijkt wel hoe het mis kan gaan op het gebied van beveiliging. Nintendo laat echter weten het volste vertrouwen te hebben in de beveiliging van hun nieuwe 3DS game-handheld.

Volgens Nintendo is het een van hun beste apparaten op het gebied van piraterij-bestrijding en hebben ze de laatste tijd veel geleerd over hoe ze het systeem beter kunnen beveiligen. Marketing manager James Honeywell doet daar nog een schepje bovenop door te zeggen: "Ik denk dat we de laatste tijd hoogtijdagen van piraterij hebben gezien en dat er nu nieuwe regels komen waardoor hier een einde aan komt."

Een boude uitspraak aangezien onlangs nog de moeilijk de kraken game-console van concurrent Sony uiteindelijk toch ten prooi viel aan hackers. Ook Nintendo heeft in het verleden veel last van piraterij gehad doordat de kopieerbeveiliging van de spelcomputer makkelijk te omzeilen bleek. De R4-kaartjes voor de DS vonden ook in Nederland gretig aftrek voor het gebruik van illegale spellen. Uitgever Cacom weigerde begin 2010 nog een nieuwe game uit te geven in de Benelux omdat de ‘Nintendo DS-markt niet meer levensvatbaar is.'

Tijd zal leren of Nintendo toch niet voor zijn beurt heeft gesproken.

[Via de Telegraaf]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord