Nintendo volste vertrouwen in beveiliging 3DS

© CIDimport

Nintendo volste vertrouwen in beveiliging 3DS

Geplaatst: 27 januari 2011 - 07:26

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:01

Redactie ID.nl

Uit de vele berichten van deze week over de gehackte OV-chipkaart blijkt wel hoe het mis kan gaan op het gebied van beveiliging.

Uit de vele berichten van deze week over de gehackte OV-chipkaart blijkt wel hoe het mis kan gaan op het gebied van beveiliging. Nintendo laat echter weten het volste vertrouwen te hebben in de beveiliging van hun nieuwe 3DS game-handheld.

Volgens Nintendo is het een van hun beste apparaten op het gebied van piraterij-bestrijding en hebben ze de laatste tijd veel geleerd over hoe ze het systeem beter kunnen beveiligen. Marketing manager James Honeywell doet daar nog een schepje bovenop door te zeggen: "Ik denk dat we de laatste tijd hoogtijdagen van piraterij hebben gezien en dat er nu nieuwe regels komen waardoor hier een einde aan komt."

Een boude uitspraak aangezien onlangs nog de moeilijk de kraken game-console van concurrent Sony uiteindelijk toch ten prooi viel aan hackers. Ook Nintendo heeft in het verleden veel last van piraterij gehad doordat de kopieerbeveiliging van de spelcomputer makkelijk te omzeilen bleek. De R4-kaartjes voor de DS vonden ook in Nederland gretig aftrek voor het gebruik van illegale spellen. Uitgever Cacom weigerde begin 2010 nog een nieuwe game uit te geven in de Benelux omdat de ‘Nintendo DS-markt niet meer levensvatbaar is.'

Tijd zal leren of Nintendo toch niet voor zijn beurt heeft gesproken.

[Via de Telegraaf]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten