Nissan stopt met onveilige app die auto's kwetsbaar maakte

© CIDimport

Nissan stopt met onveilige app die auto's kwetsbaar maakte

Geplaatst: 26 februari 2016 - 10:00

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:30

Redactie ID.nl

Bezitters van de Nissan Leaf kunnen de app van hun auto niet meer gebruiken. Het bedrijf heeft de app offline gehaald omdat die makkelijk te hacken was.

Met de Nissan-app kun je vanaf een afstandje de airco of verwarming van de auto bedienen, of bepaalde dashboard-functies beheren.

Onveilige app

Vorige week bleek echter dat de app niet veilig was. Een beveiligingsonderzoeker toonde aan dat de verbinding tussen de app en de auto te onderscheppen was, en dat er daardoor bepaalde functies van de auto over te nemen waren. Dat kon niet alleen op hetzelfde netwerk, maar van overal ter wereld.

Offline

Nissan heeft de app nu offline gehaald. Die is daardoor niet meer te gebruiken, waardoor autobezitters hun auto zelf moeten laten warmdraaien - als een stel Neanderthalers. Het lijkt wel 2014.

Nieuwe app

Overigens laat Nissan weten dat de auto's niet te besturen zijn via de app. Het gaat alleen om een paar niet-essentiële functies zoals de verwarming. Het bedrijf komt binnenkort naar eigen zeggen met een nieuwe app die veiliger is.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten