No More Ransom-website nu volledig Nederlands

© CIDimport

No More Ransom-website nu volledig Nederlands

Geplaatst: 19 december 2016 - 09:37

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:30

Redactie ID.nl

De website No More Ransom is nu ook in het Nederlands te bezoeken. Handig voor wie slachtoffer is geworden van ransomware en de Engelse taal niet beheerst.

Op de site worden programmaatjes aangeboden die bepaalde ransomware kan ontsleutelen. Je krijgt dan weer toegang tot je bestanden zonder dat je er losgeld voor hoeft te betalen. Hoe de tools werken, tips voor het voorkomen van ransomware-infecties, en de stappen die je moet ondernemen om aangifte te doen: alle informatie is nu in het Nederlands te lezen.

Bezoek hier het Nederlandstalige No More Ransom.

Nieuwe ransomware aangepakt

No More Ransom werd in eerste instantie opgericht door Europol, de Nederlandse politie, Kaspersky en Intel. Eerder dit jaar bood de site ontsleutelsoftware voor acht verschillende soorten gijzelsoftware aan, waaronder Teslacrypt, Coinvalt en Wildfire. Dankzij de samenwerking met nieuwe security-bedrijven is het aantal programma's toegenomen tot 20 stuks.

Hulptroepen

Antivirusbedrijven als Check Point, ESET en Bitdefender verlenen nu hun kennis rond malware aan No More Ransom, waardoor meer slachtoffers gratis geholpen kunnen worden. Autoriteiten uit 22 verschillende landen zijn ook bij het initiatief betrokken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten