© CIDimport

Nog een weekend-tip: Museumweekend

Geplaatst: 7 april 2006 - 08:04

Aangepast: 19 september 2022 - 13:13

Redactie ID.nl

Komend weekend vindt alweer het 25e Museumweekend plaats. Meer dan 500 musea doen mee: zij bieden gratis entree of verlenen korting en organiseren allerlei activiteiten. En op internet kunt u uiteraard op voorhand al bekijken wat waar en wanneer gebeurt. Thema is dit jaar De Kunst van het Weten.

Nog een weekend-tip: Museumweekend

Komend weekend vindt alweer het 25e Museumweekend plaats. Meer dan 500 musea doen mee: zij bieden gratis entree of verlenen korting en organiseren allerlei activiteiten. En op internet kunt u uiteraard op voorhand al bekijken wat waar en wanneer gebeurt.

Thema is dit jaar De Kunst van het Weten. Grijp dus het Museumweekend aan om van al die geboden kennis - over de eigen streek, religie, geschiedenis van de wetenschap, natuur – te gaan genieten! Wat er allemaal te doen is? Een kleine greep:

* Om de kennis van de Zeeuwse bevolking over de museumcollecties te testen, hebben de

musea in Zeeland een Kennisquiz Zeeuwse Museumschatten samengesteld. Deze quiz is voorafgaand aan het museumbezoek te downloaden via http://www.scez.nl en kan tijdens het Museumweekend ingeleverd worden bij alle deelnemende Zeeuwse musea.

* In het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam bekijken kinderen (van 7 – 10 jaar) onder begeleiding de collectie om daarna aan de hand van fotografiedocenten eigen portretjes te maken. Deze portretjes worden reizigers aan boord van een denkbeeldig schip.

* Het Fries Museum in Leeuwarden heeft dit jaar ook een lustrum: het bestaat 125 jaar. Op 8 april gaat ter ere van het Museumweekend de jubileumtentoonstelling Tsjoch! een verrassende kijk op 125 jaar Fries Museum open voor publiek. Verder zijn er het hele jaar bijzondere tentoonstellingen, openingen en activiteiten.

Op een speciale pagina van de site kunt u makkelijk op zoek naar specifieke musea, of alle musea in één bepaalde plaats.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten