Nog niet over op Windows 10? Upgraden niet meer gratis na 29 juli 2016-05-09T14:41:39

Philips-dictafoon Speechair draait op Android

Sigmund Freud herdacht door Google

Nog niet over op Windows 10? Upgraden niet meer gratis na 29 juli

Nog niet over op Windows 10? Upgraden niet meer gratis na 29 juli

De kogel is door de kerk: ben je nog niet gratis overgestapt op Windows 10 voor 29 juli aanstaande, dan moet je daarna voor de upgrade betalen. Dat verduidelijkt Microsoft vandaag op zijn blog.

Een upgrade naar een volledige versie van Windows 10 Home kost 119 dollar. Omgerekend zo'n 105 euro, maar Microsoft heeft nog geen europrijzen bekendgemaakt. Ook andere versies van Windows 10 (zoals Pro) worden niet genoemd. Wie de upgrade naar Windows 10 al heeft gedaan, kan het OS na 29 juli gewoon gratis blijven gebruiken.

Upgrade-melding verdwijnt

Een woordvoerder van het bedrijf zegt tegenover Winbeta daarnaast dat Windows 7- en 8.1-gebruikers mettertijd niet langer worden lastig gevallen met pop-ups die ze proberen over te halen over te stappen op Windows 10. Die goedbedoelde boodschap is veel mensen een doorn in het oog geworden. Er is zelfs software te downloaden die de melding van systemen weert.

Anniversary Update

Windows 10 is hoe dan ook een groot succes voor Microsoft. Het besturingssysteem staat inmiddels op meer dan 300 miljoen apparaten. Het bedrijf stoomt voor de aankomende zomerperiode een grote update klaar, die de Anniversary Update wordt genoemd. Lees hier wat daar zoal nieuw in is.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord