Nog veel verwarring over HDTV

© CIDimport

Nog veel verwarring over HDTV

Geplaatst: 31 mei 2006 - 05:05

Aangepast: 19 september 2022 - 13:06

Redactie ID.nl

Niet alleen in Nederland kan maar een handjevol mensen het WK in HDTV bekijken, in Engeland is het niet veel beter. Daar houdt men rekening met een kleine 60.000 kijkers. Door technische problemen in Nederland lijkt het er op dat hooguit 15.000 abonnees van onder meer Casema en Essent het WK in hoge definitie kunnen kijken. Per kabelaar gaat het om ongeveer 3500 abonnees.

Nog veel verwarring over HDTV

Niet alleen in Nederland kan maar een handjevol mensen het WK in HDTV bekijken, in Engeland is het niet veel beter. Daar houdt men rekening met een kleine 60.000 kijkers. Door technische problemen in Nederland lijkt het er op dat hooguit 15.000 abonnees van onder meer Casema en Essent het WK in hoge definitie kunnen kijken. Per kabelaar gaat het om ongeveer 3500 abonnees. UPC geeft eind deze week uitsluitsel over de beschikbaarheid van de Philips decoder.

De vraag naar die decoders bij UPC is trouwens niet erg hoog. Er blijkt nog erg veel verwarring te zijn over wat HDTV nu precies is en wat je met een HD Ready toestel kunt doen. In een Engels onderzoek dacht acht procent - wat overeenkomt met 2 miljoen huishouders - dat ze al HDTV hadden. Veel mensen verwarren platte schermen met de ontvangst van HDTV.


Meer weten over HD, HD-Ready en HDMI? Op de VNU-site Koopinfo vindt u meer informatie en kunt u de specificaties van televisies bekijken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten