Nokia 8: Prijsvechter met premium specificaties

© CIDimport

Nokia 8: Prijsvechter met premium specificaties

Geplaatst: 21 augustus 2017 - 06:48

Aangepast: 26 augustus 2022 - 17:00

Redactie ID.nl

Na maanden van speculatie is de Nokia 8 onthuld. Met dit toestel heeft het herboren Nokia eindelijk een antwoord op de toptoestellen van andere merken, zoals de Galaxy S8 van Samsung.

De Nokia 8 bezit de snelste mobiele processor van het moment, de Snapdragon 835. Dit in combinatie met 4 GB werkgeheugen en 64 GB uit te breiden opslagruimte. Het scherm is 5,3 inch groot en heeft een qhd-resolutie (2560 x 1440 pixels). Er is geen dualsim-ondersteuning.

Camera's

Aan de achterzijde is een dubbele camera aanwezig van fotografiemerk Zeiss. Uiteraard bezit het toestel ook een selfiecamera. Opvallend genoeg zijn de camera's aan de voor- en achterkant tegelijk te gebruiken. Je kunt dan bijvoorbeeld jezelf livestreamen en ook laten zien wat er voor je gebeurt.

Android-versie

Video's die je opneemt worden daarnaast voorzien van 360-graden-audio. Dit wordt mogelijk gemaakt door drie interne microfoons. De Android-versie betreft 7.1.1 (en dus niet Android 8, zoals eerder werd gedacht), en Nokia belooft dikwijls met veiligheidsupdates te komen. De upgrade naar Android O zal dan ook niet lang op zich laten wachten.

De Nokia 8 heeft een adviesprijs van 599 euro en is bij sommige winkels al te bestellen, met een levertijd van nog enkele weken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten