© CIDimport

Nokia bevestigt Lumia 928 smartphone

Geplaatst: 10 mei 2013 - 06:28

Aangepast: 27 augustus 2022 - 04:00

Redactie ID.nl

Nokia bevestigt de Nokia Lumia 928 door een speciale website voor deze nieuwe smartphone online te zetten. Met deze Windows Phone wil Nokia zich onderscheiden van de concurrentie door superieure camera- en audiokwaliteit te bieden.

Nokia heeft inmiddels twee filmpjes online gezet die de kwaliteiten van de Lumia 928 moeten uitlichten. De letterlijke betekenis van dat uitlichten wordt geïllustreerd in een video waarin de camerakwaliteit van de Lumia 928 tegenover die van de iPhone 5 en Samsung Galaxy S4 wordt gezet.

In de video is een achtbaanrit opgenomen met de drie toestellen. Daarbij valt voornamelijk op dat de nieuwe smartphone van Nokia uitstekend overweg kan met slechte lichtomstandigheden. Dat komt door de PureView-technologie die de Lumia 928 zal krijgen. Daarnaast wordt de smartphone voorzien van optische beeldstabilisatie en een mooie Carl Zeiss-lens. Als we de video mogen geloven, zal de Lumia 928-camera veel scherpere beelden, minder beeldruis en een grotere kleurverzadiging hebben dan de camera’s van de Samsung Galaxy S4 en iPhone 5.

Het filmpje dat een dag later online gezet werd toont ook filmbeelden die geschoten zijn met de Nokia Lumia 928, maar nu ligt de focus op de geluidsopname. De audio van de Galaxy S4 overstuurt schromelijk bij het opnemen van een band. De Lumia 928 filtert keurig de vervorming in het geluid, waardoor de audio veel prettiger klinkt.

Mogelijk krijgt de Lumia 928 zowel een led-flits als een Xenon-flits. Dat zou een unicum zijn en een interessante onderscheidende feature in combinatie met de PureView-technologie.

Via: PCM

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten