Nokia breidt claim patentschendingen Apple uit

© CIDimport

Nokia breidt claim patentschendingen Apple uit

Geplaatst: 31 december 2009 - 07:12

Aangepast: 17 november 2022 - 08:37

Redactie ID.nl

De het juridische gevecht tussen Nokia en Apple over octrooien begint langzaam op een klucht te lijken. Nokia heeft een nieuwe duit in het zakje gedaan door te claimen dat Apple niet alleen zijn patenten schend met de iPhone maar breidt deze claim nu uit tot zo ongeveer alle apparaten die Apple maakt. Zo gaat de strijd over en weer door met nieuwe beschuldigingen.

De het juridische gevecht tussen Nokia en Apple over octrooien begint langzaam op een klucht te lijken. Nokia heeft een nieuwe duit in het zakje gedaan door te claimen dat Apple niet alleen zijn patenten schend met de iPhone maar breidt deze claim nu uit tot zo ongeveer alle apparaten die Apple maakt.

Zo gaat de strijd over en weer door met nieuwe beschuldigingen. Nokia claimt bij de Amerikaanse ITC (International Trade Commission) dat er zeven patenten worden geschonden door Apples iPhone, een belangrijk concurrerend product voor Nokia, maar ook door de iPods en Macs. Deze patenten gaan over de gebruikersinterface, antenne, camera en het energiebheer. Apple heeft nog niet gereageerd op het nieuws maar we hoeven ons niet te verbazen als Apple niet zal toegeven.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten