Nokia introduceert 'smart'phone voor slechts 18 euro

© CIDimport

Nokia introduceert 'smart'phone voor slechts 18 euro

Geplaatst: 12 augustus 2014 - 11:44

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:56

Redactie ID.nl

Wie heeft er vroeger nou niet zo'n goedkope Nokia-telefoon gehad? Zo'n onbreekbare 'dumbphone' waar je echt alleen nog mee kan bellen? Voor mensen die heimwee hebben naar zo'n telefoontje, maar toch ook wel muziek willen luisteren op hun smartphone, is Nokia weer teruggegaan naar waar het groot mee werd: een spotgoedkope basistelefoon, maar wel een slimme.

De Nokia 130 is een bijzonder goedkoop toestel: het apparaat gaat slechts 18 euro kosten. Daarvoor krijgt de koper een klein toestel dat onder andere muziek en video's kan afspelen, maar niet veel meer dan dat. Voorlopig zit er geen internet op het toestel, al moet dat uiteindelijk wel komen.

Zaklamp

Bovendien zit er op de telefoon, net als op de oude Nokia-modelletjes, een zaklamp. Ook kunnen de toestellen video's en muziek onderling delen via een SD-kaart of een USB-aansluiting, en er is een Bluetooth-verbinding aanwezig.

Nieuwe markt

Het toestel komt voorlopig alleen uit in landen als China, India, Indonesië en Kenia, maar uiteindelijk moeten ook Westerse landen de telefoon kunnen kopen. Door zich op de wat armere landen te richten, hoopt Microsoft met Nokia een nieuwe markt aan te boren. Daardoor moeten uiteindelijk veel meer mensen gebruik gaan maken van Microsoft-diensten als OneDrive en Bing.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten