© CIDimport

Nokia komt met nieuwe tablet

Geplaatst: 18 november 2014 - 11:41

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:06

Redactie ID.nl

Nokia komt met een eigen tablet. De N1 lijkt een sterk apparaat met heel degelijke specificaties. Bovendien draait de tablet op Android Lollipop.

Het is niet bekend wanneer Nokia het apparaat in Nederland op de markt brengt of wat het gaat kosten, maar van de specificaties worden we in ieder geval enthousiast.

De binnenkant

De N1 werkt met een processor van Intel, en heeft 2 gigabyte aan werkgeheugen. Ook past er 32 GB aan apps en muziek/films op het apparaat. De N1 heeft verder een camera van 8 megapixels en een accu van 5,300mAh.

Het scherm

Ook het scherm van de N1 is veelbelovend - dat is 7,9 inch met een resolutie van 2048 x 1536 pixels. Het display is gemaakt van Gorilla Glass 3, hetzelfde glas als ook voor de OnePlus One wordt gebruikt.

Lollipop

De tablet draait daarnaast op de nieuwste versie van Android, 5.0 Lollipop. Daarop staat Nokia's eigen launcher, de Z Launcher. Die is al langer verkrijgbaar voor Android-telefoons als losse download. Met de Z Launcher kunnen gebruikers hun homescreen personaliseren, en de tablet gaat na verloop van tijd zelf meedenken met wat de beste apps zijn op basis van je gebruik.

Degelijke behuizing

In het filmpje waarin Nokia de tablet aankondigt, is te zien dat het apparaat er erg degelijk uitziet en een stevige aluminium behuizing heeft die om het hele apparaat heen valt. Daarmee heeft het wel wat weg van de iPad. Zodra we de N1 te pakken kunnen krijgen, laten we jullie weten of die net zo goed is als de specificaties beloven.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten