Nokia toont telefoon van de toekomst

© CIDimport

Nokia toont telefoon van de toekomst

Geplaatst: 27 oktober 2011 - 07:06

Aangepast: 27 augustus 2022 - 08:12

Redactie ID.nl

Nokia heeft gisteren tijdens de Nokia World een prototype getoond onder de naam 'kinetic device' waarbij het buigzame scherm als bedieningsmogelijkheid gebruikt kan worden.

Naast de aankondiging gisteren van de nieuwe Nokia Lumia 800 en 710 wierp Nokia ook al een blik in de toekomst waarbij de knijp- en veegbewegingen op een touchscherm vervangen worden door het buigen en draaien van het scherm. Misschien dat Nokia haast moet maken want Apple heeft onlangs een patent gekregen op de techniek om met een veegbeweging de telefoon te ontgrendelen.

Nokia toont telefoon van de toekomst-16473249

© CIDimport

De nieuwe techniek is niet ontwikkeld om patenten te omzeilen maar om de bediening te vergemakkelijken. Zo kan de gebruiker zonder te kijken op het toestel bijvoorbeeld een ongewenste oproep weigeren door de telefoon te draaien in de broekzak. De techniek maakt gebruik van nano-buisjes waarvan de elektrische eigenschappen veranderen wanneer ze worden gerekt. Bijkomend voordeel is, dat de behuizing  er sterker van wordt en waterdicht gemaakt kan worden. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten