Nooit meer dronken berichtjes plaatsen op Facebook

© CIDimport

Nooit meer dronken berichtjes plaatsen op Facebook

Geplaatst: 5 november 2010 - 09:45

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:34

Redactie ID.nl

Webroot biedt niet alleen bescherming tegen spyware, virussen, phising e.d. maar ook tegen de gebruiker zelf.

Webroot biedt niet alleen bescherming tegen spyware, virussen, phising e.d. maar ook tegen de gebruiker zelf. Met de ludieke nuchterheidtest (‘sobrierty test’) beschermt Webroot dronken gebruikers tegen het plaatsen van berichten op sociale netwerksites waar ze de dag erna spijt van kunnen krijgen. Dit allemaal uiteraard met een dikke knipoog.

Misschien dat je in beschonken toestand soms dingen zegt waar je later spijt van krijgt. Hetzelfde kan gebeuren wanneer je in dergelijke toestand een berichtje plaatst op bijvoorbeeld Facebook. Webroot komt nu met een oplossing in de vorm van een plug-in (voor Internet Explorer, Firefox, Chrome en Safari). Je geeft aan op welke tijden het meestal onverstandig is dat je een berichtje post op bijvoorbeeld Facebook omdat dan de kans groot is dat je dronken bent.

Wanneer je vervolgens toch op vrijdagavond laat een bericht wil plaatsen op dat tijdstip, dan moet je eerst een nuchterheidstest doorlopen aan de hand van een oog-hand coördinatie proef. Doorsta je dit dan ben je niet dronken en mag je wat plaatsen. Lukt het je niet de test met goed gevolg af te leggen dan plaats Webroot een bericht voor je dat je niet kunt antwoorden omdat je te dronken bent. Zie de demonstratie video hier. De plugin is hier te downloaden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten