Nooit meer wazige foto’s dankzij Adobe

© CIDimport

Nooit meer wazige foto’s dankzij Adobe

Geplaatst: 11 oktober 2011 - 09:44

Aangepast: 27 augustus 2022 - 08:17

Redactie ID.nl

Adobe heeft een nieuwe techniek die nog in ontwikkeling is laten zien aan het publiek van het Adobe MAX 2011 evenement dat vorige week in LA plaatsvond. De techniek stelt je in staat om van een wazige foto een scherpe foto te maken. Het publiek in de zaal was erg onder de indruk zoals we in de video zien.

De techniek zorgt er simpelweg gezegd voor dat het met bepaalde algoritmes kan detecteren hoe de camera is bewogen op het moment dat de foto is gemaakt. Daarna corrigeert hij het uiteindelijke beeld zodat de scherpte terugkeert. Wanneer je tekst hebt gefotografeerd dan kun je dat expliciet aangeven zodat het programma het algoritme daar op aan kan passen voor een beter resultaat. Zo wordt een onleesbare tekst weer leesbaar. Helaas is de techniek niet heel duidelijk te zien op de video die door Peter Elst is gemaakt  maar het publiek klinkt in ieder geval onder de indruk. Dit is natuurlijk een erg gewilde functie voor de digitale fotograaf.

Wanneer de nieuwe techniek zijn weg vindt in Photoshop is nog niet bekend maar veelbelovend is het wel. Helemaal als we bedenken dat de bronbestanden niet eens in RAW zijn geschoten maar hij daar gewoon een lage resolutie-afbeelding van internet voor gebruikt.als we in de video zien.

[Via: Slashgear]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten