Norton: Jongeren juist vaak slachtoffer van cybercrime 2016-11-18T13:00:19

Line Dock geeft MacBook Pro meer aansluitingen

AI van Google herkent je tekeningen in Quick, Draw!

Norton: Jongeren juist vaak slachtoffer van cybercrime

Norton: Jongeren juist vaak slachtoffer van cybercrime

Het zijn niet zozeer ouderen maar juist jongeren die het vaakst slachtoffer zijn van cybercrime. Dat is een van de conclusies uit een Europees onderzoek van antivirusfirma Norton.

Dertig procent van de 'millenials' (jongeren rond de 20 jaar) zijn het afgelopen jaar in aanraking gekomen met cyber-oplichters en dat is relatief veel. Norton vermoedt dat deze generatie door hun 'nonchalante' houding richting online veiligheid ervoor zorgt dat ze een gewild doelwit zijn. Zo zouden ze sneller geneigd zijn hun wachtwoorden te delen met anderen. Iets wat overigens één op de vier Nederlanders sowieso doet.

Phishing

In 2016 kregen 54 miljoen Europeanen te maken met internetoplichting, waarvan 2,3 miljoen Nederlanders. In 80 procent van de gevallen leidde dat ook daadwerkelijk tot financiële schade. Phishing-aanvallen blijven daarbij lucratief voor cybercriminelen, te meer omdat nepmailtjes voor veel mensen lastig te herkennen zijn. 42 procent van de Nederlanders geeft aan daar moeite mee te hebben.

Thermostaat

Norton deed ook navraag rond de veiligheid van slimme huishoudelijke apparatuur, zoals thermostaten en babymonitoren. De meerderheid van de ondervraagden denkt dat deze standaard goed genoeg beveiligd zijn, maar Norton heeft al tientallen lekken in dergelijke gadgets ontdekt. Het advies luidt om in ieder geval het standaard wachtwoord ervan te veranderen, want je wil niet dat hackers toegang krijgen tot je verwarming.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord