NOS jeugdjournaal lanceert nieuws-app voor kinderen

© CIDimport

NOS jeugdjournaal lanceert nieuws-app voor kinderen

Geplaatst: 25 juni 2014 - 06:08

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:23

Redactie ID.nl

Het NOS jeugdjournaal lanceert de eerste volledige nieuws-app voor kinderen in Nederland. Met de nieuwe Jeugdjournaal-app kunnen kinderen nieuwsvideo’s en uitzendingen van het NOS jeugdjournaal terugkijken, reageren op stellingen of een weerfoto insturen.

Net als volwassenen kunnen kinderen met de NOS Jeugdjournaal-app snel het laatste nieuws bekijken, zonder dat ze worden geconfronteerd met te heftige of ongenuanceerde foto’s en berichten. Ze kunnen ook meepraten over het nieuws door te reageren op stellingen of door vragen te stellen.

Nieuw jasje

“Het NOS jeugdjournaal is al ruim 33 jaar voor vele kinderen dé plek waar ze hun dagelijkse portie nieuws vandaan halen. Ooit zijn we begonnen met één tv-uitzending per dag, die je maar op een moment van de dag kon zien; tegenwoordig voorzien we kinderen 24/7 van nieuws. Op tv, op internet en nu dus ook op hun smartphone of tablet”, aldus Ronald Bartlema, chef van het NOS Jeugdjournaal. “Wij brengen kinderen het belangrijkste nieuws op een begrijpelijke manier, zoals ze van ons gewend zijn, maar nu in een nieuw jasje.”

Eerst Android

Lara Ankersmit, hoofd NOS Digitale Media: “Steeds meer kinderen gebruiken een smartphone of een tablet. Een Jeugdjournaal-app met het overzicht van het laatste nieuws kon eigenlijk niet uitblijven. We hebben deze app gemaakt voor Android smartphones en tablets. Op basis van de bevindingen na deze lancering gaan we de app door ontwikkelen en wellicht ook beschikbaar maken voor andere platforms."  

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten