© CIDimport

NOS vernieuwt website

Geplaatst: 11 december 2009 - 09:12

Aangepast: 27 augustus 2022 - 13:26

Redactie ID.nl

De NOS wordt met zijn nieuwe website - die maandag aanstaande online gaat - de YouTube van de Nederlandse televisie. Met meer dan 50.000 video- en audiofragmenten en een sterk verbeterde zoekmachine vindt u snel wat u wilt zien of horen. Voor de ontsluiting van het digitale NOS-archief is een eigen zoekmachine ontwikkeld.

De NOS wordt met zijn nieuwe website - die maandag aanstaande online gaat - de YouTube van de Nederlandse televisie. Met meer dan 50.000 video- en audiofragmenten en een sterk verbeterde zoekmachine vindt u snel wat u wilt zien of horen.

Voor de ontsluiting van het digitale NOS-archief is een eigen zoekmachine ontwikkeld. Deze is gebaseerd op de open source-technologie die Google ook gebruikt. Met de nieuwe zoekmachine worden alle artikelen, video's en geluidsfragmenten razendsnel gevonden. Ook het archief van tekst, beeld en geluid wordt op deze manier ontsloten. Omdat alle verhalen, video's en geluidsfragmenten voorzien zijn van beschrijvingen en zogenaamde tags, krijgt het publiek bij elk onderwerp gerelateerde video en/of audio-items aangeboden om meer context te bieden bij het onderwerp.

Nieuw op de site is de video-omgeving, waarbinnen op een YouTube-achtige manier door het NOS video- en geluidsarchief van de afgelopen twee jaar gebladerd kan worden. Dit archief bevat de losse nieuws- en sportreportages van alle NOS-programma's en daarnaast veel extra materiaal, zoals langere versies van interviews of samenvattingen van sportevenementen. Inmiddels bestaat het archief uit meer dan 50 duizend video- en geluidsfragmenten.

De nieuwe site biedt ook meer interactie met het publiek. Er was al de mogelijkheid om te reageren op weblogs. Nu kunt u ook eigen foto's of video insturen als de redactie daar een oproep voor doet. Zo kan de redactie de informatie actualiseren en aanvullen.

Kijk voor een sneek preview al vast hier.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten