Notebooks met touchscreen snel de standaard

© CIDimport

Notebooks met touchscreen snel de standaard

Geplaatst: 27 december 2012 - 14:13

Aangepast: 27 augustus 2022 - 05:01

Redactie ID.nl

Volgens Acer zullen de traditionele beeldschermen op notebooks snel worden vervangen door aanraakschermen. Consumenten moeten nog even wennen aan computers met Windows 8. Maar het nieuwe besturingssysteem van Microsoft biedt ook nieuwe mogelijkheden voor pc-fabrikanten.

Dit meldt Jim Wong, de topman van Acer, in een interview met Digitimes. Acer heeft onderzocht hoe consumenten reageren als zij met een aanraakscherm werken. Daaruit blijkt dat deze al na 20 minuten werken met een touchscreen de sterke neiging hebben om ieder scherm aan te raken om te bedienen. Dit ziet Acer als een indicatie dat de touchscreen de toekomst heeft.

De computerfabrikant denkt dat notebooks met een touchscreen de traditionele notebooks gaan vervangen. Acer verwacht dat dit vervangingsproces ongeveer twee tot drie jaar zal duren.

Wel duurder

Een probleem bij de vervanging is dat touchscreens momenteel duurder zijn dan traditionele schermen. Voor een notebook van 13 tot 14 inch zal de prijs met een touchscreen ongeveer 100 dollar hoger uitvallen dan bij het gebruik van een traditioneel beeldscherm.

Acer gaat tablets met Windows RT uitbrengen die met de energiezuinige ARM-processor werken. Maar de hardwarefabrikant heeft zijn pijlen vooral gericht op producten met Windows 8 die met de krachtiger processors van Intel werken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten