NPO-app gaat 'luisteren' naar wat je kijkt

© CIDimport

NPO-app gaat 'luisteren' naar wat je kijkt

Geplaatst: 20 oktober 2014 - 09:30

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:23

Redactie ID.nl

De NPO komt met een nieuwe app die gaat meeluisteren naar wat je aan het kijken bent. Op die manier kan de app synchroniseren met het programma dat je kijkt.

Dat klinkt eng, zoals de functie die Facebook onlangs introduceerde waarbij het de microfoon van je smartphone gebruikt om achtergrondgeluid op te nemen. Volgens de ontwerper van de techniek is er echter geen gevaar voor je privacy, want de techniek neemt niet echt het achtergrondgeluid op, maar een voor mensen onhoorbaar geluidje dat alleen door de app wordt opgepikt.

Second screen

Volgens de makers kan de functie ervoor zorgen dat je in de app aanbevelingen krijgt over vorige aflevering van wat je kijkt. Ook kan bij quizzen extra informatie worden gegeven, zodat je smartphone of tablet als een tweede scherm dient.

Geselecteerde programma's

De techniek moet door de gebruiker zelf worden ingeschakeld. Als je dat hebt gedaan, 'hoort' de app welk programma je kijkt op NPO 1, 2 of 3. Dat signaal is niet in ieder programma te horen, maar bij geselecteerde programma's.

De nieuwe versie van de NPO-app staat sinds dit weekend in de App Store en in de Play Store. Daarin is onder andere ook de STER geintegreerd, waardoor adverteerders links naar websites kunnen plaatsen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten