NS werkt aan app voor OV-chipkaart

© CIDimport

NS werkt aan app voor OV-chipkaart

Geplaatst: 18 augustus 2014 - 09:02

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:54

Redactie ID.nl

De NS werkt aan een app om de OV-chipkaart te kunnen gebruiken. Via een smartphone met NFC kunnen gebruikers saldo op hun kaart bekijken en opladen.

Met de app kunnen reizigers hun reisinformatie bekijken, maar kunnen zij ook zien of zij wel hebben uitgecheckt. Ook moet het mogelijk worden om na het inchecken op te waarderen naar een eersteklaskaartje.

NFC

De app werkt met telefoons die Near Field Communication (nfc) hebben ingebouwd. Die techniek is ook in de OV-chipkaart zelf geïmplementeerd voor het inchecken en het openen van poortjes. Vrijwel alle moderne telefoons hebben nfc, op iPhones na.

Een aantal conducteurs en andere NS-medewerkers beschikken al over een testversie van de app, maar het is niet bekend wanneer die definitief beschikbaar komt voor het grote publiek.

Inchecken met bankpas

Naast een eigen app wil de NS het ook mogelijk te maken om via een bankpas contactloos te betalen voor de trein. Via dezelfde NFC-techniek moeten reizigers bij de OV-poortjes kunnen inchecken met hun bankpas. Klanten van ABN Amro kunnen dat binnenkort als eerste. Het betreft een proef, waarbij de Nederlandse Spoorwegen kijken of er een toekomst in zit.

Sinds het afschaffen van het papieren treinkaartje komen er veel klachten binnen over de OV-chipkaart. Vooral het feit dat er minimaal 20 euro op de kaart moet staan is voor veel treinreizigers een doorn in het oog.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten