NSA verzamelt miljoenen foto's voor gezichtsherkenning 2014-06-02T09:14:24

Vanmiddag nieuwe test NL-Alert

Google investeert in satellieten om internettoegang te verbeteren

NSA verzamelt miljoenen foto's voor gezichtsherkenning

NSA verzamelt miljoenen foto's voor gezichtsherkenning

De Amerikaanse inlichtingendienst NSA verzamelt miljoenen foto's en afbeeldingen van personen. Daarmee wil de spionagedienst een enorme database maken met geavanceerde gezichtsherkenningstechnieken.De Amerikaanse inlichtingendienst NSA verzamelt miljoenen foto's en afbeeldingen van personen. Daarmee wil de spionagedienst een enorme database maken met geavanceerde gezichtsherkenningstechnieken.

Dat meldt de New York Times op basis van documenten van klokkenluider Edward Snowden. Daaruit blijkt dat de inlichtingendienst afbeeldingen opslaat uit emails, social media, en videogesprekken. Het gaat volgens de documenten op 'miljoenen beelden per dag'. Van die miljoenen beelden zijn er dagelijks zeker 55,000 bruikbaar voor gezichtsherkenning. Het is niet duidelijk om hoeveel personen het uiteindelijk zou gaan en wwie daar allemaal bij horen. Uit de documenten blijkt dat de NSA afbeeldingen als "persoonlijke communicatie" ziet. Dat betekent dat de inlichtingendienst een zoekbevel nodig heeft om de afbeeldingen op te slaan als die van Amerikanen komen, maar niet voor buitenlanders. Met de data wil de NSA uiteindelijk geavanceerde gezichtsherkenning toepassen 'om terroristen op te sporen'. Volgens de New York Times gebeurt dat al zeker sinds 2010. Uit de documenten zou blijken dat de NSA niet meer zoekt naar alleen geschreven communicatie, maar "het volledige digitale spectrum" zodat gerichte zoekacties naar terroristen kunnen worden gehouden. Voor dat doel heeft de NSA ook toegang tot satellietdata, waarmee de inlichtingendienst kan zien waar de foto's precies gemaakt zijn. Zo is ook de locatie van de gefotografeerde bekend.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord