Nu ook kijkwijzer voor games

© CIDimport

Nu ook kijkwijzer voor games

Geplaatst: 30 juni 2006 - 05:06

Aangepast: 19 september 2022 - 13:02

Redactie ID.nl

De kijkwijzer voor televisie en films - u weet wel, met die leeftijds-aanduidingen en categorieën - bestaat al langer. Sinds kort is er nu ook een kijkwijzer voor games.De PEGI-symbolen kunnen net als bij een dvd teruggevonden worden op de verpakking.

Nu ook kijkwijzer voor games

De kijkwijzer voor televisie en films - u weet wel, met die leeftijds-aanduidingen en categorieën - bestaat al langer. Sinds kort is er nu ook een kijkwijzer voor games.

De PEGI-symbolen kunnen net als bij een dvd teruggevonden worden op de verpakking. Linksonder op de voorkant van de verpakking wordt de leeftijdsindicatie gegeven, linksonder op de achterkant staat in icoontjes uitgelegd of het spel gewelddadig of angstaanjagend is, of er seks, grove taal of drugsgebruik in voor komt of dat er discriminerende teksten worden gebruikt. Op die manier kunnen ouders dus heel goed meebeslissen wat hun kinderen spelen. Van alle games die jaarlijks in Nederland over de toonbank gaan wordt 37% door kinderen gekocht. Veel games worden door ouders gekocht voor de kinderen.


Opvallend genoeg komt het initiatief voor PEGI niet van de overheid, maar van de gameproducenten en detailhandelaren. Henk Hoogendoorn, voorzitter van brancheorganisatie NVPI, een van de initiatiefnemers achter PEGI: "De gamesindustrie is een volwassen bedrijfssector. Wereldwijd wordt er bijvoorbeeld meer aan games uitgegeven dan aan bioscoopkaartjes. We hebben als producenten een verantwoordelijkheid voor onze klanten; de kinderen én de ouders. In het verleden was alleen onduidelijk wat wel en wat niet toelaatbaar is voor bepaalde leeftijden. Met de PEGI indicatie helpen we uders bij het aanschaffen van verantwoorde games. "

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten