Nu.nl verspreidt trojan 2013-11-04T16:10:56

Buma/Stemra aangepakt door Teeven

Steve Jobs iCEO knuffel in de voorverkoop

Nu.nl verspreidt trojan

Nu.nl verspreidt trojan

Via de website van Nu.nl is gistermiddag korte tijd na een cyberaanval malware verspreid. Bezoekers konden geïnfecteerd raken met een trojan. Het probleem is inmiddels opgelost.

Het zou volgens Nu.nl niet om een hack gaan; de inlogegevens van het CMS van Nu.nl kwamen in verkeerde handen waardoor de malware geïnstalleerd kon worden. De infectie was tegen gebruikers van verouderde software zoals Java, Flash Player en Adobe Reader gericht, zo laat beveiligingsbedrijf SurfRight weten aan Security.nl. Het zou om een aangepaste versie van de Sinowal malware gaan die het heeft gemunt op bankgegevens en infecteert de Master Boot Record (MBR). Bezoekers die tussen 11:30 en 12:30 de website van Nu.nl hebben bezocht, liepen daardoor het risico op infectie.


Nu.nl treft maatregelen

Nu.nl heeft de site geheel opnieuw geïnstalleerd en alle accounts van beheerders en redactie afgesloten en opnieuw uitgegeven. Zowel intern als extern worden extra veiligheidsscans uitgevoerd. Nu.nl stelt een uitgebreid onderzoek in. 

[UPDATE 15-03 14:48]:

Inmiddels is er een oplossing om de malware te detecteren en verwijderen.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord