Oculus kondigt verbeterde virtual reality-bril aan 2014-09-22T09:48:14

LG 34UM95 scherm

Intel wil 3D-scanners in tablets bouwen

Oculus kondigt verbeterde virtual reality-bril aan

'Crescent Bay' is nauwkeuriger en heeft eigen geluid

Oculus kondigt verbeterde virtual reality-bril aan

Oculus heeft een opvolger van zijn beroemde virtual reality-bril Rift uitgebracht. De nieuwe bril krijgt nog betere sensoren die je bewegingen nauwkeuriger kunnen registreren, waardoor je een nog realistischer ervaring krijgt.

De nieuwe bril, genaamd 'Crescent Bay' werd aangekondigd tijdens een keynote. De bril is geen nieuw product, maar eerder een verbeterde versie van de huidige virtual realitybril die nu al voor ontwikkelaars en testers te koop is.

Nauwkeuriger

De belangrijkste verbetering aan de nieuwe bril is dat de sensoren nauwkeuriger worden. Daarmee reageert de bril soepeler op welke richting je op kijkt, waardoor de ervaring met de bril veel realistischer wordt. Ook is de resolutie van het apparaat opgevoerd tot full-HD.

Een andere belangrijke toevoeging is dat de Crescent Bay ingebouwd geluid krijgt. Daarmee kun je het geluid uit een game direct afspelen op de bril zonder dat je aparte oordopjes in moet doen.

App-winkel

Naast een nieuwe bril kondigde Oculus ook een app-winkel aan waarin bezitters van de bril applicaties kunnen downloaden en kopen. In die winkel zijn niet alleen apps te koop voor de Oculus Rift, maar ook voor de Gear VR, de virtual realitybril van Samsung die tijdens de IFA-beurs werd aangekondigd. Het Zuid-Koreaanse bedrijf werkte voor het maken van die bril nauw samen met Oculus.

Onbekende release-date

Er is nog steeds niet bekend wanneer de Oculus Rift voor gewone consumenten op de markt komt. Op dit moment is het product alleen nog te koop voor ontwikkelaars en testers, maar uiteindelijk wil Oculus zijn bril wel voor het grote publiek beschikbaar maken. Dat zou nog in 2014 kunnen zijn, zegt Oculus, maar er is een grote kans dat dat toch 2015 wordt.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord