Office krijgt er een programma bij: Sway

© CIDimport

Office krijgt er een programma bij: Sway

Geplaatst: 1 oktober 2014 - 12:39

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:32

Redactie ID.nl

Microsoft kondigt een nieuwe programma aan binnen de Office-familie: Sway. Sway laat je ideeën organiseren, presenteren en delen met anderen terwijl de applicatie zelf de opmaak verzorgt.

Microsoft noemt Sway zelf een 'canvas dat je ideeën tot leven brengt.' Teksten en afbeeldingen schuiven hierbij automatisch op hun plaats, op basis van verschillende sjablonen. Met de 'Remix!'-knop worden de elementen door elkaar gehusseld, net zo vaak tot je een layout hebt gevonden die je wilt.

Automatisch

Content toevoegen aan een Sway-presentatie doe je door binnen het programma zelf te zoeken op bijvoorbeeld sociale media, YouTube, OneDrive of aangesloten apparaten. Kom je een relevant filmpje tegen voor je idee, dan sleep je die zo je presentatie binnen. Sway zorgt er zelf voor dat alles mooi bij elkaar past en ook dat de opmaak consistent blijft tussen verschillende schermgroottes. 

Sways worden opgeslagen in Microsoft's Azure cloud. Dat maakt het mogelijk om presentaties gemakkelijk te delen met enkel een URL, waardoor je Sways kan tonen aan mensen die het programma niet geïnstalleerd hebben. Ook zijn ze op die manier te embedden op webpagina's. 

Uitnodiging

Sway is het eerste nieuwe Office-programma in tien jaar tijd en vult programma's als Word en Powerpoint aan. Vooralsnog is een webversie enkel als testvariant te proberen. Om daarvoor een uitnodiging te krijgen, is inschrijving vereist op de website van Sway. Daarop zijn ook enkele Sways als voorbeeld te bekijken.

Er volgen ook testversies voor iOS, Android en Windows Phone. Wanneer het programma klaar is om volledig uitgebracht te worden, is nog onbekend.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten