Office Lens verandert je telefoon in scanner 2015-04-03T13:04:32

Spartan alleen naar Windows 10

'Leraren veel vaker gepest op sociale media'

Office Lens verandert je telefoon in scanner

Geen vage foto’s meer door nieuwe app

Office Lens verandert je telefoon in scanner

Nadat de app al te gebruiken was voor Windows Phones, is de Office Lens app vanaf nu ook beschikbaar voor iOS. Microsoft kondigde ook aan om de app voor Android beschikbaar te maken, maar dat is nog niet het geval. De app maakt het mogelijk om alles te scannen.

Geen gedoe meer met vage foto’s omdat je geen zin hebt om de aantekeningen van je baas over te schrijven. Vanaf vandaag is het mogelijk om de Office Lens app te downloaden.

Scan je foto’s

De werkwijze is zeer simpel. Je scant een foto en kan dan kiezen tussen foto, documenten en whiteboard. "Bij 'Foto' zal de foto zijn originele staat behouden." Bij 'Document' krijgt de gescande foto de helderheid van een foto dat in een document past en als je een foto maakt van tekst op een whiteboard, dan kies je bij de Office app voor 'Whiteboard'. Whiteboards zijn normaal gesproken fel en camera's kunnen daar niet goed op reageren. De camera van Office Lens past zich daar wel op aan.

Andere features

Nog een andere feature die aan de app is toegevoegd is dat het nu mogelijk is om je gescande foto’s te bewerken in pdf of word-bestanden. Daarnaast kan je, net zoals bij je gewone camera, de afbeeldingen bijsnijden op de manier hoe jij dat wil. De foto’s kunnen vervolgens worden opgeslagen bij je foto’s. Je kan ook nog besluiten om de foto’s te versturen via je mail.

OCR

Als je bijvoorbeeld een presentatie hebt gehad en je maakt foto’s door middel van Office Lens, dan kan de app tekst herkennen. Die tekst kan je dan gebruiken in bestanden. Je hebt dus geen lange overschrijfsessies meer. Met het gebruik van OCR kan je een stuk dus gewoon inscannen en vervolgens aanpassen in een word- of PDF-bestand.

Het is nu mogelijk om Office Lens gratis te downloaden voor iOS.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord