Olympische Spelen basketbal Google Doodle

© CIDimport

Olympische Spelen basketbal Google Doodle

Geplaatst: 8 augustus 2012 - 05:50

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:10

Redactie ID.nl

Gisteren konden we hordelopen op de homepage van Google en nu staat er een interactieve basketbal-doodle waarin je binnen 24 seconden zoveel mogelijk punten moet scoren. Probeer het zelf!

Elke dag tijdens de Olympische Spelen in Londen zal Google een nieuwe Doodle plaatsen. We hebben er nu al een aantal gehad die je hier kunt bekijken op onze overzichtspagina. Al deze doodles waren statisch maar gisteren kwam daar voor het eerst een interactieve doodle voorbij waarin je zelf kon hordelopen. Vandaag is de doodle ook weer interactief en aangezien vandaag basketbal op het Olympisch-programma staat, is deze sport het onderwerp van de doodle. Net als het logo van gisteren werkt dit spel ook niet in Internet Explorer 7 en 8 maar wel in Internet Explorer 9. Ook werkt het spel gewoon in de laatste versies van Chrome, Firefox en Safari.

Delen

Basketbal

Basketbal is een wedstrijdsport die in 1891 door James Naismith in Springfield, (Verenigde Staten) werd uitgevonden. Zijn bedoeling was een intensieve sport uit te vinden die door buitensporters beoefend kon worden tijdens de wintermaanden. Het basketbal vond meteen een grote aanhang en verspreidde zich snel over de hele Verenigde Staten. Oorspronkelijk was het een Amerikaanse mannensport, maar het huidige basketbal wordt op elk continent door zowel mannen als vrouwen beoefend. Basketbal voor mannen staat sinds 1936 op het programma van de Olympische Zomerspelen, basketbal voor vrouwen kwam pas later en staat sinds 1976 op het programma. In Londen worden vandaag de kwartfinales gespeeld. Nederland doet op dit onderdeel niet mee.

Overzicht Olympische Spelen Google Doodles

Een overzicht van alle Google Doodles van de Olympische Spelen 2012 in Londen tot nu toe vind je hier. De website Websonic heeft een overzicht gemaakt van eerdere Olympische Google Doodles die hieronder zijn te bekijken:

Olympische Zomerspelen 2000
Olympische Winterspelen 2002
Olympische Zomerspelen 2004
Olympische Winterspelen 2006
Olympische Zomerspelen 2008
Olympische Winterspelen 2010

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten