Olympische Spelen hordelopen Google Doodle

© CIDimport

Olympische Spelen hordelopen Google Doodle

Geplaatst: 7 augustus 2012 - 05:27

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:11

Redactie ID.nl

Vandaag is het onderdeel hordelopen het onderwerp van de Olympische Spelen Google Doodle en het is deze keer een interactief. Ga nu dus zelf hordelopen met de interactieve doodle.

Elke dag tijdens de Olympische Spelen in Londen zal Google een nieuwe Doodle plaatsen. We hebben er nu al een aantal gehad die je hier kunt bekijken op onze overzichtspagina. In de hordelopen Doodle kun je zelf over hordes gaan springen met de pijltjestoetsen. Afhankelijk van je prestaties win je dan een bronzen, zilveren of goude medaille. De score kun je delen op Google+. Voor dit interactieve logo heb je wel IE 9 of hoger nodig, het werkt ook Chrome, Firefox en Safari.


Gregory Sedoc

Vandaag gaat het om 100 m horden vrouwen, 110 meter horden mannen en 400 meter horden voor zowel mannen als vrouwen. Vanavond staan zowel de halve finales 100 meter horden vrouwen op het programma als de finale. Morgen volgt dan de finale 110 meter horden mannen, de finale 400 meter horden vrouwen en als laatste staat de finale 110 meter horden op het programma. Voor Nederland komt Gregory Sedoc uit die eind juli nog last had van van een dijbeenblessure maar genoeg hersteld was om mee te kunnen doen aan de Spelen. In 2007 werd Sedoc indoor Europees kampioen op de 60 meter horden. Hij gaat op voor zijn derde Spelen en zal om 11:10 starten vandaag.

Olympische Spelen hordelopen Google Doodle-16478159

© CIDimport

Hordelopen

De eerste hordeloop werd, voor zover bekend, gehouden in 1837 op Eton College in Oxford, over 100 yards. De hindernissen weken nogal af van het huidige hekken. Het bovenste deel bestond uit takken en riet, zodat bij aanraking van de horde blessures uitbleven.Voor vrouwen stamt het hordelopen uit de jaren twintig.

Overzicht Olympische Spelen Google Doodles

Een overzicht van alle Google Doodles van de Olympische Spelen 2012 in Londen tot nu toe vind je hier. De website Websonic heeft een overzicht gemaakt van eerdere Olympische Google Doodles die hieronder zijn te bekijken:

Olympische Zomerspelen 2000

Olympische Winterspelen 2002

Olympische Zomerspelen 2004

Olympische Winterspelen 2006

Olympische Zomerspelen 2008

Olympische Winterspelen 2010

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten