Olympische Spelen kanovaren Google Doodle

© CIDimport

Olympische Spelen kanovaren Google Doodle

Geplaatst: 9 augustus 2012 - 05:42

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:09

Redactie ID.nl

Gisteren konden we basketballen en vandaag kunnen we plaatsnemen in een kano om een slalomparcours af te leggen in de Olympische Google Doodle van vandaag.

Elke dag tijdens de Olympische Spelen in Londen zal Google een nieuwe Doodle plaatsen. We hebben er nu al een aantal gehad die je hier kunt bekijken op onze overzichtspagina. De twee afgelopen Google Doodles waren interactief en vandaag is er wederom een speelbare doodle verschenen van het kanovaren dat vandaag op het Olympisch programma staat. Net als de voorgaande versies werkt het spel alleen in Internet Explorer 9, Google Chrome, Firefox en Safari.

Kanovaren op de Olympische Spelen

De slalomwedstrijden zijn al afgewerkt op de Olympische Spelen en vandaag zijn de vlakwater sprintwedstrijden om 14:30. Op zaterdag volgen op dezelfde tijd de finales. Vlakwater sprint vindt plaats op kalm water op een rechte baan die is opgedeeld in banen. Er komen tijdens het kanovaren geen Nederlanders in actie. De Schotse advocaat John McGregor geldt als de eerste kanotoerist. In het midden van de 19de eeuw bouwde hij een houten boot - de Rob Roy - naar het model van de kajak. Daarmee omzwierf hij Europa. McGregor stelde zijn avonturen te boek en stichtte in 1866 de Royal Canoe Club. Vanuit die club vond het kano- en kajakvaren verspreiding. In 1972 (München) voegde het Internationaal Olympisch Comité een Slalom toe aan de traditionele snelheidswedstrijden op vlakwater.

Overzicht Olympische Spelen Google Doodles

Een overzicht van alle Google Doodles van de Olympische Spelen 2012 in Londen tot nu toe vind je hier. De website Websonic heeft een overzicht gemaakt van eerdere Olympische Google Doodles die hieronder zijn te bekijken:

Olympische Zomerspelen 2000
Olympische Winterspelen 2002
Olympische Zomerspelen 2004
Olympische Winterspelen 2006
Olympische Zomerspelen 2008
Olympische Winterspelen 2010

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten