Olympische Spelen polsstokhoogspringen Google Doodle

© CIDimport

Olympische Spelen polsstokhoogspringen Google Doodle

Geplaatst: 4 augustus 2012 - 09:00

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:11

Redactie ID.nl

Vandaag is het onderdeel polsstokhoogspringen het onderwerp van de Olympische Spelen Google Doodle. Vandaag is het de beurt aan de vrouwen om zich te kwalificeren zoals ook te zien is in de Doodle.

Elke dag tijdens de Olympische Spelen in Londen zal Google een nieuwe Doodle plaatsen. We hebben er nu al een aantal gehad die je hier kunt bekijken op onze overzichtspagina. Vandaag dus de vrouwenkwalificatie polsstokhoogspringen. De finale zal  aanstaande maandag worden afgewerkt. De mannen gaan aanstaande woensdag van start en de finale vinden plaats op donderdag. er doen helaas geen Nederlanders mee aan polsstokhoogspringen.

Olympische Spelen polsstokhoogspringen Google Doodle-16478206

© CIDimport

Polsstokhoogspringen

Sinds 1896 is polsstokhoogspringen een Olympische discipline voor mannen, sinds 2000 ook voor vrouwen. Het is tevens een onderdeel van de tienkamp bij mannen. De sport heeft zijn oorsprong in de noodzaak die er in gebieden van weilanden met veel sloten was, om makkelijk over deze sloten heen te kunnen springen. De oorspronkelijk houtenstok werd opgevolgd door bamboe, vervolgen aluminium en nu van carbon en glasvezel. Door de verbeteringen van het gebruikte materiaal zijn de prestaties enorm verbeterd.

Overzicht Olympische Spelen Google Doodles

Een overzicht van alle Google Doodles van de Olympische Spelen 2012 in Londen tot nu toe vind je hier. De website Websonic heeft een overzicht gemaakt van eerdere Olympische Google Doodles die hieronder zijn te bekijken:

Olympische Zomerspelen 2000
Olympische Winterspelen 2002
Olympische Zomerspelen 2004
Olympische Winterspelen 2006
Olympische Zomerspelen 2008
Olympische Winterspelen 2010

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten