Olympische Spelen schermen Google Doodle

© CIDimport

Olympische Spelen schermen Google Doodle

Geplaatst: 30 juli 2012 - 05:17

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:14

Redactie ID.nl

Vandaag staat de Olympische Spelen 2012 Google Doodle in het teken van het onderdeel schermen.

Elke dag tijdens de Olympische Spelen in Londen zal Google een nieuwe Doodle plaatsen. Op vrijdag werd al de aftrap gegeven met de

openingsceremonie doodle

en daarna volgden boogschieten en schoonspringen. Vandaag staat schermen op het programma.

Olympische Spelen schermen Google Doodle-16478802

© CIDimport

Bas Verwijlen

Zaterdag zijn de eerste wedstrijden al gespeeld en vandaag vinden de voorrondes, kwartfinales en finales degen vrouwen plaats. Aanstaande woensdag zal de Nederlander Bas Verwijlen in actie gaan komen, als hij zich weet te plaatsen dan zal hij woensdagavond de finale spelen, live te zien vanaf 18:30 uur. De laatste wedstrijden schermen op de Olympische Spelen worden op zondag 5 augustus afgewerkt, het gaat dan om de finale teams floret mannen om 19:00 uur. Zie het volledige programma hier.

Olympische Spelen schermen Google Doodle-16478805

© CIDimport

Schermen op de Olympische Spelen

Schermen is een vechtsport die men beoefent met een van volgende wapens: een floret, een degen of een sabel. De term verwijst doorgaans naar de op het Europese continent ontwikkelde gevechtstechnieken, zowel met de moderne wedstrijdwapens als met het zwaard. Pas bij de eerste moderne Olympische Spelen in 1896 ontstond het schermen - met floret en sabel - als moderne sport. Schermen met de degen is sinds 1900 een olympische sport. Schermen is een van de vijf sporten die sinds de eerste editie altijd op het programma van de Olympische Spelen hebben gestaan.

Google Doodles afgelopen Spelen

Een overzicht van alle Google Doodles van de Olympische Spelen 2012 in Londen tot nu toe vind je hier. De website Websonic heeft een overzicht gemaakt van eerdere Olympische Google Doodles die hieronder zijn te bekijken:

Olympische Zomerspelen 2000
Olympische Winterspelen 2002
Olympische Zomerspelen 2004
Olympische Winterspelen 2006
Olympische Zomerspelen 2008
Olympische Winterspelen 2010

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten