Olympische Spelen schoonspringen Google Doodle

© CIDimport

Olympische Spelen schoonspringen Google Doodle

Geplaatst: 29 juli 2012 - 09:50

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:14

Redactie ID.nl

Vandaag staat de Olympische Spelen 2012 Google Doodle in het teken van het onderdeel schoonspringen.

Gisteren was boogschieten de eerste sport die van een Doodle werd voorzien. Elke dag tijdens de Olympische Spelen in Londen zal Google een nieuwe Doodle plaatsen. Op vrijdag werd al de aftrap gegeven met de openingsceremonie doodle. Vandaag staat schoonspringen op het programma maar in tegenstelling tot gisteren zal er geen Nederlander in actie komen. 

Olympische Spelen schoonspringen Google Doodle-16478810

© CIDimport

 

Schoonspringen 

Schoonspringen staat sinds 1904 op het programma van de Olympische Zomerspelen en is een watersport waarbij zo mooi mogelijk vanaf een plank of platform in het water moet worden gesprongen. Hierbij kunnen (combinaties van) salto's en schroeven worden gemaakt. De beoordeling vindt plaats door vijf of zeven juryleden met cijfers die met ½ punten oplopen van 0 (geheel mislukt) tot en met 10 (zeer goed). 

Olympische Spelen schoonspringen Google Doodle-16478814

© CIDimport

Yorick de Bruijn niet gekwalificeerd

De Nederlandse schoonspringer Yorick de Bruijn stelde in Montreal de tiende plaats veilig; de minimale eis van sportkoepel NOC*NSF om je te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Maar toch bleek het onvoldoende, de sportkoepel vond het deelnemersveld 'niet representatief genoeg'. Yorick de Bruijn had eind mei nog een kans tijdens de Britse kwalificatiewedstrijden in Sheffield maar kwam daar tekort. Hij scoorde 415,40 punten en had minimaal 430 moeten halen. Zie hier het speelprogramma van Schoonspringen op de Olympische Spelen.  

Een overzicht van alle Google Doodles van de Olympische Spelen 2012 in Londen tot nu toe vind je hier. De website Websonic heeft een overzicht gemaakt van eerdere Olympische Google Doodles die hieronder zijn te bekijken:

Olympische Zomerspelen 2000
Olympische Winterspelen 2002
Olympische Zomerspelen 2004
Olympische Winterspelen 2006
Olympische Zomerspelen 2008
Olympische Winterspelen 2010

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten