Olympische Spelen tafeltennis Google Doodle

© CIDimport

Olympische Spelen tafeltennis Google Doodle

Geplaatst: 2 augustus 2012 - 05:20

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:13

Redactie ID.nl

Vandaag staat de Olympische Spelen Google Doodle in het teken van de tafeltenniswedstrijden die worden gehouden in het London ExCel  International Exhibition Centre.

Gisteren werd de finale enkelspel vrouwen al gespeeld die met 4-1 werd gewonnen door de Chinese Li Xiaoxia die het opnam tegen landgenoot Ding Ning. Eerder al versloeg Li Xiaoxia de Nederlandse Li Jiao in de kwartfinale. Sinds 1988 staat het tafeltennis op het programma van de Olympische Spelen en China wist verreweg de meeste successen te behalen (41 medialles waarvan 20 goud), gevolgd door Zuid-Korea (17 medailles waarvan 3 goud). Vandaag worden de finales enkelspel mannen afgewerkt. In de komende dagen staat de teamwedstrijden op het programma.

Olympische Spelen tafeltennis Google Doodle-16478307

© CIDimport

Tafeltennis

Tafeltennis werd vermoedelijk voor het eerst als sociaal verzetje gespeeld aan het einde van de 19e eeuw door (voornamelijk Aziatische) immigranten in Engeland. Vermoedelijk stamt uit deze tijd ook de benaming ping-pong, die de autochtone Engelse bevolking spottend aan de sport gaf vanwege het hoge percentage aziatische spelers, bij wijze van ridiculisering van hun taal en cultuur (De ironie hieraan is dat verscheidene vooraanstaande sociaal-antropologen van mening zijn dat de immigranten de sport juist beoefenden uit integratie-gerelateerde motieven).

Google Doodles afgelopen Spelen

Een overzicht van alle Google Doodles van de Olympische Spelen 2012 in Londen tot nu toe vind je hier. De website Websonic heeft een overzicht gemaakt van eerdere Olympische Google Doodles die hieronder zijn te bekijken:

Olympische Zomerspelen 2000

Olympische Winterspelen 2002

Olympische Zomerspelen 2004

Olympische Winterspelen 2006

Olympische Zomerspelen 2008

Olympische Winterspelen 2010

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten