Olympische Spelen voetbal Google Doodle

© CIDimport

Olympische Spelen voetbal Google Doodle

Geplaatst: 10 augustus 2012 - 05:01

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:09

Redactie ID.nl

De Olympische Google Doodle van vandaag is misschien niet heel erg geschikt voor Nederlanders, er moeten namelijk penalties worden genomen....

Elke dag tijdens de Olympische Spelen in Londen zal Google een nieuwe Doodle plaatsen. We hebben er nu al een aantal gehad die je hier kunt bekijken op onze overzichtspagina. De afgelopen doodles waren allemaal interactief zo ook de doodle van vandaag die in het teken van voetbal staat. In de doodle kunnen we penalty's stoppen. Het spel duurt voort zolang je de ballen tegen weet te houden. Pas als alle ballen uiteindelijk toch zijn ingeschoten, wordt jouw score bepaald.

Delen

Voetbal op de Olympische Spelen

Voetbal begon als demonstratiesport in 1900 op de Olympische Spelen en werd in 1908 een officieel Olympisch onderdeel en pas in 1996 stond ook vrouwenvoetbal op het programma. Toch is goud op de Olympische Spelen niet het hoogst haalbare in de sport, het winnen van de EK's, WK's en Champions League zorgen voor meer prestige. Vanaf 1992 geldt de regel dat spelers niet ouder mogen zijn dan 23 jaar (m.u.v. drie dispensatiespelers), de regel geldt enkel voor de mannen. Morgen zal de finale mannen plaatsvinden tussen Brazilië en Mexico. Nederland is, net als Duitsland, nooit verder gekomen dan brons en pakte deze plak drie keer.

Overzicht Olympische Spelen Google Doodles

Een overzicht van alle Google Doodles van de Olympische Spelen 2012 in Londen tot nu toe vind je hier. De website Websonic heeft een overzicht gemaakt van eerdere Olympische Google Doodles die hieronder zijn te bekijken:

Olympische Zomerspelen 2000
Olympische Winterspelen 2002
Olympische Zomerspelen 2004
Olympische Winterspelen 2006
Olympische Zomerspelen 2008
Olympische Winterspelen 2010

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten