Omstreden Pieten-app weer verdwenen uit App Store 2013-11-28T15:34:42

Wachtrijsimulator is met opzet het saaiste spelletje ooit

PlayStation 4 vanaf nu te koop in Nederland

Omstreden Pieten-app weer verdwenen uit App Store

Omstreden Pieten-app weer verdwenen uit App Store

Het zit de applicatie Sint Cam niet mee. Kort na lancering werd de Sinterklaas-app voor de iPhone verwijderd uit de App Store van Apple, omdat de applicatie ‘aanstootgevend’ zou zijn. Een dag later verscheen hij op mysterieuze wijze weer in de digitale downloadwinkel, maar de app is zojuist alwéér verdwenen. Maker The Content Farm snapt er niks meer van.

“Apple heeft de app om onverklaarbare redenen weer weggehaald”, vertelt The Content Farm tegen Apple-site iCulture. Volgens het bedrijf is Apple nog steeds van mening dat de applicatie, waarmee kinderen foto’s van zichzelf met Sint en Piet kunnen maken, nog steeds aanstootgevend. The Content Farm heeft in een weerwoord aan Apple laten weten dat er veel meer soortgelijke applicaties in de Store verkrijgbaar zijn. “Als ze de app opnieuw afkeuren, laten we het hierbij. Dan is Sint Cam alleen een app voor Android.”

Het weigeren van de Sinterklaas-applicatie, onderdeel van het programma De Club van Sinterklaas, zorgde in Nederland voor veel ophef. Maker The Content Farm startte daarom met een Piet-loze versie van de applicatie, maar inmiddels is de applicatie toch goedgekeurd. Het is niet bekend waarom, maar waarschijnlijk speelde het kritiek op Apple een rol.

Met de applicatie Sint Cam kunnen gebruikers een foto maken met Sinterklaas en Zwarte Piet op de voorgrond. De app geeft gebruikers een aantal kaders om uit te kiezen, die verschijnen op de voorgrond van een gemaakte foto. In eerste instantie verschijnt alleen Sinterklaas als optie, maar met de bovenste menubalk zijn ook kaders met Zwarte Pieten te kiezen.

Het is onduidelijk waarom de Pieten in de eerder verschenen versie van de app voor problemen zorgden. Er zijn veel meer applicaties in de App Store te vinden waarin Zwarte Piet de hoofdrol speelt. In een oudere applicatie van De Club van Sinterklaas moeten spelers cadeautjes in de schoorsteen gooien op punten te verzamelen. De applicatie kreeg onlangs nog een update. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord