Onbeperkt christelijke artikelen lezen met Candle

© CIDimport

Onbeperkt christelijke artikelen lezen met Candle

Geplaatst: 6 november 2015 - 13:47

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:19

Redactie ID.nl

Internetkiosk Blendle is een belangrijke inspiratiebron geweest voor Candle, een online verzamelplek voor artikelen uit christelijke bladen. De dienst start vanaf januari.

Zie het als een Spotify of Netflix voor teksten met een christelijke inslag. Voor 2,95 euro per maand kun je onbeperkt artikelen lezen, waarbij er naar verwachting elke maand zo'n 70 nieuwe artikelen worden toegevoegd. 

Ook de vergelijking met Blendle is snel gemaakt. Ook bij die dienst betaal je alleen voor de artikelen die je interesseren en hoef je niet het hele blad (of de hele krant) er om heen te kopen. 

Eigentijdse vorm

Initatiefnemers Wijnand en Lennard Voogdt hebben Candle verzonnen om iets te doen aan het teruglopende ledenaantal van christelijke bladen. Het werd tijd om deze verhalen 'in een eigentijdse vorm te presenteren', om zo de bladen toch overeind te houden.

Candle is straks zowel online via de browser te lezen, als te gebruiken in app-vorm. Later is het ook de bedoeling dat er boeken op de dienst worden aangeboden. Candle is de eerste twee maanden gratis.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten