Onderwijssite Lynda.com haalt investering van 186 miljoen dollar op

© CIDimport

Onderwijssite Lynda.com haalt investering van 186 miljoen dollar op

Geplaatst: 15 januari 2015 - 07:00

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:37

Redactie ID.nl

Onderwijssite Lynda.com heeft een nieuwe investering van 186 miljoen euro gekregen. De website die duizenden videocursussen geeft, heeft met deze nieuwe investering een waarde die geschat wordt op 1 miljard dollar.

Dat meldt Techcrunch op zijn website.

Met de nieuwe investering krijgt Lynda.com de mogelijkheid om ‘te shoppen’ naar interessante bedrijven met het oog op online educatie. Eric Robison, CEO van Lynda, gaf al aan dat het bedrijf in gesprek is met drie potentiele partners en dat het nog veel meer andere bedrijven op het oog heeft.

Het succes van Lynda

De reden dat Lynda het zo goed doet is het verdienmodel. Lynda gebruikt een zogenaamd contributie-model, waarbij buitenstaanders content kunnen leveren. Het resultaat is een enorme bibliotheek met duizenden video’s variërend van uitleg over Excel, Photoshop, Webdesign en vele andere onderwerpen. Om toegang te krijgen tot deze bibiotheek vol content, moeten gebruikers wel een abonnement afsluiten bij Lynda. Dit begint bij 25 dollar per maand.

Nederland

Ook in Nederland wordt Lynda gebruikt. De Hogeschool van Amsterdam heeft een licentie voor al zijn studenten, die op deze manier toegang krijgen tot de bibliotheek van video’s. Op Lynda.com is een totaal van 255.000 videolessen te vinden, deze maken deel uit van de 5,700 online cursussen op de site.

Toekomst van het onderwijs

De investeringen 'tonen het vertrouwen van bedrijven in Lynda.com en de toekomst van online educatie'. Ook in Nederland zien we steeds minder papier en boeken en de overgang naar digitale leeromgevingen groeit. Op een derde van de middelbare scholen in Nederland werken leerlingen tegenwoordig al met een eigen tablet of laptop, schreef Trouw een aantal maanden terug.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten