Onderzoek: 99 procent van nep-opladers Apple is onveilig 2016-12-02T16:06:09

'Veel Nederlanders melden cybercrime niet bij politie'

Onderga een verkeersongeluk in virtual reality

Onderzoek: 99 procent van nep-opladers Apple is onveilig

Onderzoek: 99 procent van nep-opladers Apple is onveilig

Opladers voor Apple-producten die niet door Apple zelf geproduceerd zijn, blijken in groten getale onveilig te zijn. Dat blijkt uit onderzoek van de Britse consumentenbond CTSI.

Het CTSI onderzocht 400 verschillende laders en ontdekte dat bij 397 daarvan de kans op een elektrische schok aanzienlijk is, doordat ze niet voldoen aan de veiligheidsnormen. Om die reden werd eerder dit jaar de verkoop van bepaalde laders in Nederland ook verboden.

Alleen Apple-opladers

iPhone-bezitters wordt dan ook (opnieuw) aangeraden om alleen opladers van Apple zelf te gebruiken, ook al zijn die een stuk duurder. "Het kost wat meer, maar je voorkomt wel ongelukken," aldus het CTSI. "Onveilige laders kunnen je je huis of zelfs je leven kosten".

Apple is zich al langer bewust van dergelijke gevaren. Zo spande Apple kortgeleden nog een rechtszaak aan tegen een bedrijf dat opladers op Amazon verkocht onder de Apple-naam, terwijl het eigenlijk ook namaak-laders waren.

Nepkabel

Achterhalen of een lader nep is kan dus soms nog wel eens lastiger zijn dan je zou denken, omdat fabrikanten van dergelijke stekkers goed hun best doen dit te maskeren. Op deze pagina vind je enkele verschillen tussen echte en nep-kabels terug.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.



Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord