Onderzoek naar effect 'iPad-scholen' 2015-03-24T14:14:49

Marmitek BoomBoom 50 streamt naar je hoofdtelefoon

Android: G DATA ziet meer dan 4.500 nieuwe malwaregevallen per dag

Onderzoek naar effect 'iPad-scholen'

Veel twijfel over effectiviteit 'Steve Jobs'-opleidingen

Onderzoek naar effect 'iPad-scholen'

Er komt een onafhankelijk onderzoek naar de zogenoemde 'iPad-scholen'. De Onderwijs Innovatie Groep wil onderzoeken of de scholen wel leerzaam genoeg zijn voor kinderen.

De OIG wil vooral weten of kinderen wel genoeg leren via het 'iPad-leren'. Daarbij worden kinderen via moderne technieken gestimuleerd hun eigen leerweg te kiezen. Daarbij worden onder andere iPads ingezet, waardoor de instellingen ook wel 'iPad-scholen' worden genoemd. In Nederland zijn 22 van die scholen actief.

Onderwijs voor Nieuwe Tijd

De iPad-scholen werken volgens het 'Onderwijs voor een Nieuwe Tijd' (O4NT). De oprichters zweren dat dit 'nieuwe leren' goed is voor kinderen, maar daarover lopen de meningen sterk uiteen. Sommigen denken juist dat kinderen er minder cognitieve vaardigheden door ontwikkelen.

Positieve effecten

Het onderzoek wordt gefinancierd door het Ministerie van Onderwijs, en komt op initiatief van 'Onderwijs voor een Nieuwe Tijd'. Over een jaar worden de resultaten van het onderzoek verwacht. De onderzoekers van de Onderwijs Innovatie Groep kijken onder andere welke positieve effecten bereikt moeten worden bereikt, en of die worden behaald.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord