'OnePlus 3 over paar maanden te koop'

© CIDimport

'OnePlus 3 over paar maanden te koop'

Geplaatst: 25 februari 2016 - 07:54

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:30

Redactie ID.nl

De OnePlus 3 komt in het tweede kwartaal van dit jaar uit. Dat laat de oprichter van het Chinese bedrijf weten in een interview met CNet. Carl Pei wil verder geen details geven over de telefoon, maar die wordt wel helemaal anders dan de OnePlus 2, zegt hij.

Pei bevestigt dat de telefoon dit jaar uitkomt in een interview met CNet (Engelse versie hier).

Ander uiterlijk

Hoewel Pei niet te veel details wil geven over het toestel, zegt hij wel dat het ontwerp ervan anders is dan de OnePlus 2. Die had, net als de One, een strakke gezandstraalde achterkant en stevige metalen randen.

Kritiek

De OnePlus 2 kreeg na de release nog redelijk wat kritiek, met name door het ontbreken van belangrijke functies als NFC en het toevoegen van van een usb-C 2.0-aansluiting. Ook was het toestel een stuk duurder dan het eerdere model, waar fans niet blij mee waren.

De eerste OnePlus kreeg veel lof vanwege zijn goede specificaties, die zich destijds makkelijk konden meten met duurdere concurrenten als de Galaxy S3 of de LG G3.

Guerilla-marketing

Het is niet gek dat Pei niks kwijt wil over specificaties, want dat is een stijl die het bedrijf al jaren hanteert: Stukje bij beetje wordt informatie losgelaten om de interesse voor het toestel aan te wakkeren. Dat lukte bij de OnePlus 2 in ieder geval goed, want dat toestel werd naar eigen zeggen beter verkocht dan de originele OnePlus One, die al erg populair was.

Invites

Pei wil ook niets zeggen over het verkoopmodel van de OnePlus 3. Eerdere telefoons, zoals ook de OnePlus X, konden aanvankelijk alleen gekocht worden met een 'invite', een uitnodiging die over het algemeen moeilijk te krijgen was. OnePlus heeft echter ook gezegd uiteindelijk van dat model af te willen en de telefoons op een 'normale' manier te willen verkopen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten