The Onion zet Buzzfeed en Upcoming op de hak met nieuwe site

© CIDimport

The Onion zet Buzzfeed en Upcoming op de hak met nieuwe site

Geplaatst: 30 april 2014 - 12:53

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:39

Redactie ID.nl

Je kent ze vast wel: lijstjes als 12 rare producten uit de jaren 90 die alleen kinderen uit 2014 zich nog kunnen herinneren. Lijstjes (en kattenplaatjes) doen het nu eenmaal goed op het internet en daar maken sites als Buzzfeed en Upworthy handig gebruik van. Satiresite The Onion besluit dat het genoeg is en neemt deze nieuwe trend op de hak met een nieuwe site die Clickhole.com zal gaan heten.

Tijdens een presentatie over de site werd gezegd dat echte content en gesponsorde posts naast elkaar te zien zouden zijn, met nauwelijks onderscheid tussen beide.

Een paar voorbeelden van content die op Clickhole.com te zien zal zijn:

  • Quizzen als Welke pizza moet ik vanavond eten? (mede mogelijk gemaakt door Pizza Hut)

  • Vrolijke en opbeurende persoonlijke verhalen in lijstvorm: Zeven vervelende figuren die tegen alle verwachtingen in geen baan in de financiën kregen.

  • Filmpjes met de awwww factor. Een video genaamd: Wat dit lieve meisje zegt zal je hart doen smelten (Wie het filmpje afspeelt krijgt een uitgebreide uitleg over hoe merken kleine kinderen inzetten voor marketingdoeleinden, ingesproken door een schattige kleuter).

  • En als laatste een slideshow zonder tekst, met als kop: “Zeven soorten hooi.”

De site zal in juni gelanceerd worden en wordt gesponsord door een adverteerder die momenteel ook regelmatig op the Onion is te zien, Jack Links Beef Jerky, met steun van het creatieve bureau Carmichael Lynch in Minneapolis. 

Bron: New York Business Journal

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten