Onkraakbare laptop gekraakt: crimineel klaagt HP aan

© CIDimport

Onkraakbare laptop gekraakt: crimineel klaagt HP aan

Geplaatst: 2 mei 2006 - 05:05

Aangepast: 19 september 2022 - 13:10

Redactie ID.nl

Een Amerikaanse veroordeelde crimineel heeft HP aangeklaagd, omdat de FBI in staat was zijn laptop te kraken. De Compaq Presario met DriveLock, die hij in 2002 kocht, was zogenaamd 'onkraakbaar'.Volgens de handleiding van de laptop zou de harde schijf onbruikbaar moeten zijn als een gebruiker zijn beheerderswachtwoord en gebruikerswachtwoord verliest.

Onkraakbare laptop gekraakt: crimineel klaagt HP aan

Een Amerikaanse veroordeelde crimineel heeft HP aangeklaagd, omdat de FBI in staat was zijn laptop te kraken. De Compaq Presario met DriveLock, die hij in 2002 kocht, was zogenaamd 'onkraakbaar'.

Volgens de handleiding van de laptop zou de harde schijf onbruikbaar moeten zijn als een gebruiker zijn beheerderswachtwoord en gebruikerswachtwoord verliest. Zelfs medewerkers van HP zouden de gegevens niet meer kunnen achterhalen.

De man in kwestie, Michael Crooker, heeft die gegevens niet afgegeven en dus is de FBI waarschijnlijk via een achterdeur in DriveLock binnengekomen. De achterdeur zou geleverd zijn door Compaq, dat later overgenomen is door HP. Volgens de pc-producent zou een dergelijke achterdeur niet bestaan. HP weigert commentaar; het wil niet reageren op 'lopende rechtzaken'.

Crooker zit in de gevangenis voor het over de staatsgrenzen vervoeren van een vuurwapen. Verder heeft hij ooit ricine, een zeer gevaarlijk gif, gemaakt. De motivatie voor zijn rechtszaak tegen HP is niet vrijspraak of strafvermindering, maar gewoon geld. Crooker probeert 350.000 dollar los te krijgen van de hardwaregigant.

 

Bron: Computable

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten