Online aankopen vaakst via laptop 2018-03-09T10:20:57

'Obama krijgt eigen Netflix-serie'

Microsoft toont tabbladen in Windows 10

Online aankopen vaakst via laptop

Online aankopen vaakst via laptop

Bijna de helft van de Nederlanders gebruikt zijn laptop om online te winkelen. Het apparaat wordt vaker voor dit doeleinde gebruiker dan bijvoorbeeld de pc of smartphone, blijkt uit cijfers van de Thuiswinkel Markt Monitor.

In 2017 werd 47 procent van de online bestedingen via een laptop gedaan, 31 procent via de desktop, 13 procent via de tablet en 7 procent met de smartphone. Toch wordt webshoppen op smartphones telkens populairder. In het vierde kwartaal van het afgelopen jaar werd al opgemerkt dat er toch vaker op mobieltjes wordt gekocht dan op tablets.

Soorten aankopen

In totaal gaven we 22,5 miljard euro uit en kochten we online 201,7 miljoen producten. De sector zag daardoor een omzetgroei van 13 procent ten opzichte van 2016. Er wordt vooral meer uitgegeven aan gezondheids- en schoonheidsproducten, maar ook op gebied van eten, wonen/tuin, schoenen/lifestyle en kleding kopen we telkens meer.

Meer voor minder

95 procent van de Nederlanders boven de 15 kocht in 2017 online, in totaal 13,3 miljoen consumenten. In het laatste kwartaal van 2017 werd duidelijk minder uitgegeven dan in het eerste. Mogelijk heeft dit te maken met de vele kortingsacties en speciale aanbiedingen die rond deze periode plaatsvonden, zoals Black Friday. We kochten meer, maar betaalden minder.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord