Online dating haalt recordomzet van 28,7 miljoen

© CIDimport

Online dating haalt recordomzet van 28,7 miljoen

Geplaatst: 5 oktober 2010 - 08:24

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:43

Redactie ID.nl

Ongeacht de economische crisis blijft daten via internet een populaire bezigheid.

Ongeacht de economische crisis blijft daten via internet een populaire bezigheid. In 2009 steeg de omzet verder met 13% tot 28,7 miljoen euro zo stelt Brit van Basten van "De grote Online-dating vergelijking".

Internet portals raken ingeburgerd als een gebruikelijk forum voor eerste contacten. Zo'n 750.000 Nederlandse singles hebben hier het afgelopen jaar een partner gevonden.

Ongeveer tweederde van alle singles geeft de voorkeur aan contactadvertenties en één derde schakelt de hulp in van professionele online dating-diensten. Hoewel het online daten groeit in Nederland ligt het nog achter op de VS waar momenteel een omzet van 5 dollar per inwoner tegenover 2 euro in Nederland.

De buitenlandse websites doen het overigens ook erg goed in Nederland zelf. Naast Relatieplanet.nl en specifieke datingsites gericht op homoseksuelen zijn het vooral de datingbedrijven uit Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk of de Verenigde Staten die de scepter zwaaien. Dit komt vooral door de grote reclamebudgetten en professionaliteit van de buitenlandse bedrijven.

Vooral op het gebied van de zogenaamde ‘casual dating' is een groei te constateren. Het nieuwe casual dating concept is een goede optie voor vrouwen die op zoek zijn naar erotische contacten. Professionele aanbieders zoals "C-Dating.nl" of "FairFlirt.nl" brengen nieuw leven in een tak die voorheen alleen door mannen werd gedomineerd. "Voor vrouwen wordt het steeds vanzelfsprekender om het wachten op de levenspartner te verzachten door erotische avonturen aan te gaan. Deze trend zal de komende jaren alleen maar groter worden", voorspelt van Basten van "De grote Online-dating vergelijking" (online-dating-websites.nl).

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten