Online game-wedstrijd met Nintendo en T-Mobile

© CIDimport

Online game-wedstrijd met Nintendo en T-Mobile

Geplaatst: 28 mei 2006 - 07:05

Aangepast: 19 september 2022 - 13:07

Redactie ID.nl

Verbeten staren Vincent en Jordi naar de kleine schermpjes voor zich. Hun duimen lijken te dansen over de toetsen waarmee ze de autootjes in Mario Kart DS aansturen. "Vincent ligt voor," roept Skate.

Online game-wedstrijd met Nintendo en T-Mobile

Verbeten staren Vincent en Jordi naar de kleine schermpjes voor zich. Hun duimen lijken te dansen over de toetsen waarmee ze de autootjes in Mario Kart DS aansturen. "Vincent ligt voor," roept Skate. Gewoonlijk is laatstgenoemde het 'gezicht' van het tv-programma Game Kings, maar dit keer heeft de nogal met zichzelf ingenomen presentator zich verhuurd als aan elkaar prater van het T-Mobile Online Game Event, dat gisteren plaatsvond. Terwijl hij hinderlijk in de nek hijgt van Vincent en Jordi, sturen de gamers geconcentreerd op de finish af. Als Vincent zich even later grijnzend omdraait, is duidelijk wie het Online Event van de mobiele operator heeft gewonnen.

T-Mobile wil duidelijk maken dat het gebruik van wifi buiten de deur niet alleen interessant kan zijn voor zakelijke gebruikers, maar zeker ook voor particulieren. Daarom sloot het bedrijf een voor gamers interessante deal met Nintendo: iedereen met een Nintendo DS kan in heel Nederland bij elke hotspot van T-Mobile gratis online. Om die deal wat meer onder de aandacht te brengen (en de interesse voor wifi bij particulieren aan te wakkeren) werd zaterdag 27 mei de Online Game Event georganiseerd. Plaats van handeling: Snowworld in Zoetermeer.
Minstens 64 gamers schreven zich in. Helaas draafden er maar 46 op. Het enthousiasme van de deelnemers was er niet minder om. In hoog tempo werden de voorronden afgewerkt, waarbij telkens vier spelers het tegen elkaar opnamen op demo-versie van de nieuwste Nintendo DS, de Lite-uitvoering. Telkens twee van de vier gingen door naar een volgende ronde, tot uiteindelijk Jordi en Vincent overbleven. Winnaar Vincent Schraa (14) uit Zoetermeer mocht naar huis met een fonkelnieuwe DS Lite, een Sony Ericsson-mobieltje en een exemplaar van Metroid Prime Hunters. Runner up Jordi kreeg hetzelfde pakket, minus de DS Lite. Schrale troost voor hem: omdat de Lite-versie officieel nog niet uit is in Nederland, kreeg Vincent een dummy. In te wisselen voor een echt exemplaar als de Nintendo DS Lite op 23 juni ook in ons land verkrijgbaar is.

Dick van de Schraaf

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten