Online Nederland massaal achter Van Basten

© CIDimport

Online Nederland massaal achter Van Basten

Geplaatst: 17 mei 2006 - 12:05

Aangepast: 19 september 2022 - 13:08

Redactie ID.nl

Nederland zit op één lijn met de bondscoach. In een onderzoek, uitgevoerd door Hetoranjeplein.nl onder ruim 14.500 oranje-liefhebbers, is gevraagd om een ideale opstelling te maken. De hieruit naar voren komende selectie kwam voor 87% overeen met de selectie van Van Basten.

Online Nederland massaal achter Van Basten

Nederland zit op één lijn met de bondscoach. In een onderzoek, uitgevoerd door Hetoranjeplein.nl onder ruim 14.500 oranje-liefhebbers, is gevraagd om een ideale opstelling te maken. De hieruit naar voren komende selectie kwam voor 87% overeen met de selectie van Van Basten. "Opmerkelijk is dat het Nederlandse volk blijkbaar hetzelfde denkt als Van Basten over de definitieve lijst van 23 namen die hij afgelopen zondag bij de FIFA heeft aangeleverd. En dat terwijl de totaal vernieuwde selectie niet eerder in actie kwam in een WK of EK," aldus een woordvoerder van hetoranjeplein.nl - een initiatief van 17 regionale dagbladuitgeverijen.

Van der Sar is het populairst, gevolgd door Cocu en Robben. Opvallend is dat Heitinga, de Jong en Davids tot de 23 meest favoriete spelers behoren, in tegenstelling tot de voorkeur van Van Basten. De oranjeliefhebbers zetten juist Vennegoor of Hesselink, De Cler en Jaliens buitenspel.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten