Online shoppen stimuleert jonger publiek tot aankopen 2013-11-04T17:05:37

Ziggo Service+ gaat klanten thuis ondersteunen

Nokia breidt claim patentschendingen Apple uit

Online shoppen stimuleert jonger publiek tot aankopen

Online shoppen stimuleert jonger publiek tot aankopen

Jongeren tot 25 jaar kopen vaker een boek, dvd of cd voor een ander of voor zichzelf dan 40 plussers. Dit blijkt uit een recent onderzoek van Clansman Email Media.

Jongeren tot 25 jaar kopen vaker een boek, dvd of cd voor een ander of voor zichzelf dan 40 plussers. Dit blijkt uit een recent onderzoek van Clansman Email Media. Volgens het online mediabedrijf speelt de verkrijgbaarheid van boeken, dvd's en cd's via internet een grote rol bij de uitkomst van het onderzoek.

Van de ondervraagde jongeren tot 25 jaar koopt ongeveer 40 procent vier tot tien keer per jaar boeken, cd's en dvd's voor zichzelf of voor een ander, terwijl dit bij de 40 plussers 30 procent is. De 40 plussers kopen wel online boeken, alleen kopen zij er minder per jaar. Bijna 60 procent van de 40 plussers koopt niet meer dan drie keer per jaar een boek, cd of dvd voor zichzelf of iemand anders. Bij de jongeren tot 25 jaar is dit niet meer dan 45 procent.

Clansman denkt dat de uitkomst van het onderzoek onder andere te maken heeft met de populaire webwinkels, waar snel online boeken kunnen worden aangeschaft. Jeroen Ligthart, algemeen directeur Clansman: "Het online aanschaffen van artikelen slaat bij jongeren meer aan. Dat merk je niet alleen bij producten als boeken en dvd's, maar ook bij bijvoorbeeld kleding en reizen. Jongeren weten de weg op internet beter te vinden en gaan uitgebreid online shoppen."


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord