© CIDimport

Online tv kijken steeds populairder

Geplaatst: 6 mei 2007 - 16:05

Aangepast: 27 augustus 2022 - 21:47

Redactie ID.nl

Onderzoek toont aan dat bijna de helft van de Europeanen die over een breedbandverbinding beschikt hun pc gebruikt om televisie te kijken. De Fransen lopen hierbij voorop. Zelf bepalen wanneer je welk programma kunt zien. Dat lijkt het succes te zijn achter het feit dat steeds meer mensen hun computer gebruiken om televisie te kijken.

Onderzoek toont aan dat bijna de helft van de Europeanen die over een breedbandverbinding beschikt hun pc gebruikt om televisie te kijken. De Fransen lopen hierbij voorop.

Zelf bepalen wanneer je welk programma kunt zien. Dat lijkt het succes te zijn achter het feit dat steeds meer mensen hun computer gebruiken om televisie te kijken. Een onderzoek van Motorola toont aan dat inmiddels 45% van de breedbandbezitters in Europa regelmatig op deze manier zijn of haar favoriete programma's bekijkt. Met name in Franktijk is deze manier van kijken zeer populair.
Dit zijn de uitkomsten van een onderzoek dat door Motorola onder 2500 respondenten in Europa is uitgevoerd. De verwachting is dan ook dat online videodiensten zoals Joost waarop maar liefst 150 tv-kanalen zijn terug te vinden zeer populair worden.
Het onderzoek van Motorola toonde nog twee andere interessante zaken aan. Zo wil 35% van de ondervraagden graag uitzendingen kunnen pauseren, terug- of vooruit spoelen en denkt 45% dat het in 2012 mogelijk is om videogesprekken te voeren via de televisie.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten