Ontslagen bij IBM en Logitech 2013-11-04T17:24:16

CES: usb 3.0 voor consumenten weer stapje dichterbij

CES: Simpel back-uppen op usb

Ontslagen bij IBM en Logitech

Ontslagen bij IBM en Logitech

Het ene na het andere it-bedrijf zet de bijl in het personeelsbestand. Gingen eerder deze week al de geruchten dat Microsoft en Sony mensen gaan ontslaan (respectievelijk 15.000 en 16.000), nu lijken ook IBM- en Logitech-werknemers de klos. Bij Logitech zouden 525 voornamelijk managers en product-ontwikkelaars hun biezen kunnen pakken.

Het ene na het andere it-bedrijf zet de bijl in het personeelsbestand. Gingen eerder deze week al de geruchten dat Microsoft en Sony mensen gaan ontslaan (respectievelijk 15.000 en 16.000), nu lijken ook IBM- en Logitech-werknemers de klos.

Bij Logitech zouden 525 voornamelijk managers en product-ontwikkelaars hun biezen kunnen pakken. De ontslagen vallen niet in China (waar zo'n zo'n 5500 fabrieksarbeiders voor Logitech werken), maar wel onder de 3500 andere werknemers die buiten China werken. In totaal zal 15% van deze laatste groep ontslagen worden.

Bij IBM zal, volgens hardnekkige geruchten, zo'n 4% van alle werknemers sneuvelen. 16.000 mensen krijgen daar waarschijnlijk over twee weken te horen dat IBM hen niet langer in dienst kan houden. De meeste ontslagen zullen in de Verenigde Staten vallen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord