Onzekere toekomst voor Steve Jobs-film

© CIDimport

Onzekere toekomst voor Steve Jobs-film

Geplaatst: 21 november 2014 - 08:46

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:03

Redactie ID.nl

Filmmaatschappij Sony Pictures staat niet langer in voor het financieren en uitbrengen van de Steve Jobs-film. Daarmee is het lot van de film nu onzeker.

Dat schrijft filmwebsite Variety. De film is gebaseerd op de biografie van Jobs, die een bestseller werd na zijn overlijden. Mogelijk wordt het project overgenomen door Universal, maar het bedrijf heeft daar zelf nog geen uitspraken over gedaan.

De move van Sony is de zoveelste tegenvaller voor scriptschrijver Aaron Sorkin. Ook het vinden van een hoofdrolspeler blijkt lastig. Leonardo diCaprio zou de hoofdrol spelen als Steve Jobs, maar dat ging niet door. Batman-acteur Christian Bale nam het stokje over, maar zag toch ook van de rol af. 

Losse schroeven

Nu speelt Micheal Fassbender mogelijk Steve Jobs. Hem ken je als de jonge Magneto in de recente X-Men films. Ook zijn rol staat echter op losse schroeven, omdat de acteur binnenkort start met de productie van X-Men: Apocalypse. Die film komt in 2016 uit.

Danny Boyle zou nog steeds als regisseur bij de Steve Jobs-film betrokken zijn. Hij regiseerde eerder de Oscar-winnende film Slumdog Millionaire.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten